Dieta 2400 kcal

Dieta 2400 kcal
Uwaga!
Ta dieta może być nieodpowiednia dla Ciebie. Aby to sprawdzić określ swoje parametry wzrostowo wagowe
14
dni
2400
kcal/dzień

Przykładowy
jadłospis

Powrót do listy diet

śniadanie Kanapki z mięsem wieprzowym, kapustą pekińską i ogórkiem. Sok grejpfrutowy
drugie śniadanie Koktajl maślankowo-gruszkowy z siemieniem lnianym
obiad Delikatny filet z indyka z marchwiowo-brzoskwiniową surówką i ziemniakami
podwieczorek Kasza jaglana na mleku z bananem, suszoną żurawiną i orzechami laskowymi
kolacja Zapiekanka z makaronem razowym, sezamem i warzywami

Szczegółowy opis
diety

Masz pytania - napisz do nas


Dieta spełnia zapotrzebowanie na wszystkie składniki odżywcze i nie wymaga suplementacji. W diecie wykorzystane zostały produkty łatwo dostępne w sezonie wiosenno-letnim. Dieta ta nie wymaga dodatkowej suplementacji, chyba że lekarz zaleci inaczej. W diecie wykorzystane zostały produkty sezonowe lub łatwo dostępne produkty importowane, charakterystyczne dla jadłospisu w okresie zimowym lub wczesnowiosennym.

W jadłospisie uwzględniono zwiększoną podaż orzechów, nasion i pestek do proponowanych dań – są ważnym źródłem witamin z grupy B, magnezu, cynku, miedzi, nienasyconych kwasów tłuszczowych i błonnika, który zwiększa uczucie sytości. Warzywa i owoce znajdują się w każdym posiłku. Nie rezygnuje również z produktów zbożowych, takich jak pieczywo, makarony i kasze, gdyż dostarczają niezbędnej energii, witamin i składników mineralnych.

Specjalna cena: 50zł za jadłospis na 14 dni

zamów dietę

zamów dietę
avatar

mgr Magdalena Kopała, dietetyk

Ukończyła dietetykę na Warszawskim Uniwersytecie Medycznym i pedagogikę w Wyższej Szkole Pedagogicznej ZNP w Warszawie. Obecnie w trakcie studiów trenersko-coachingowych. Na co dzień pracuje w przedszkolu dla dzieci wymagających żywienia specjalistycznego. Prowadzi również zajęcia na kursach zawodowych dla dietetyków, opiekunów osób starszych, opiekunów dziecięcych i pracowników gastronomii.